Att byta ut taket och göra en takomläggning göteborg på huset är inget du gör årligen. Det resultat som du får av din takomläggning kommer du således få leva med väldigt länge. Dessutom kommer du behöva lägga ut en hel del pengar, vilket gör det ännu viktigare att det blir rätt från start. På internet finns det mängder med guider och tips som du kan använda dig av för att säkerställa att du lyckas bättre med takomläggningen, men du kan också ta till dig av erfarenheten från andra.

Genom att undvika de misstag som andra redan gjort minskar du risken för att bli missnöjd med din takomläggning och får ett resultat som du senare kommer vilja göra om. Här nedan listar vi några av de vanligaste misstagen som många gör och som du enkelt kan undvika!

4 vanliga missar när du lägger om taket
1. Du ventilerar inte taket korrekt

För att ditt yttertak ska bli snyggt och hållbart är det viktigt att även undertaket läggs på ett korrekt sätt. Detta är extra viktigt om du ska ha tilläggsisolering på din vind. Om det finns fukt kvar på insidan av taket finns det också risk för mögel och röta. Ångspärr eller luftspalt kan därför vara lösningen på problemet.

2. Du lägger tak utan kunskap

Att lägga tak på egen hand är ingen enkel uppgift. Därför bör du aldrig ge dig in på arbetet om du inte är säker på vad du gör och säker på att din kompetens är tillräcklig. Känner du dig osäker rekommenderar vi dig att kontakta en takläggare som kan göra arbetet åt dig. Om du lägger taket fel i hopp om att spara pengar är sannolikheten stor att du kommer få dyra kostnader i framtiden.

3. Du väljer fel takbeläggning

Yttertaket är det som kommer att synas och därför är det viktigt att

Tegeltak

det passar just ditt hus. Om du väljer fel färg eller material är risken stor att ditt hus ser lite märkligt ut. Valet av material är också avgörande för hur mycket underhåll som taket kommer kräva. Hur mycket är du beredd att pyssla om ditt tak?

4. Du jämför inte offerter

Alla väljer inte att göra takläggningen själv, utan många går direkt till en takfirma för att få professionell hjälp. Även här kan det dock gå fel om du inte jämför noga innan du väljer. Att jämföra offerter är A och O för att du ska slippa betala för mycket och för att du ska hitta en takläggare som du känner dig trygg med. Att beställa in offerter är dessutom helt kostnadsfritt och du binder dig inte till någonting förrän du har skrivit avtal med takfirman, precis som för slots på utländska onlinesidor.

Categories: Tak