Om du äger en motorbåt, eller planerar att införskaffa en, behöver du även köpa en båttrailer för motorbåt. Att ha en båt utan något att transportera båten med kan vara lite omständligt. En båttrailer används för att transportera, ta upp och sjösätta fritidsbåtar. Därmed är det oerhört viktigt att du väljer en båtvagn och båttankar online med omsorg, för att du ska kunna transportera din båt så enkelt och smidigt som möjligt.

 

Välj båttrailer efter dina behov
Båtvagn, båtrailer, båtsläp, båtkärra och båtupptagningsvagn, alla är olika namn för i princip samma sak. Olika återförsäljare kan använda lite olika namn och benämningar för samma sak. För att vara på den säkra sidan är det alltid bra om du letar efter en båttrailer, då det är det vanligaste begreppet som används. Övriga sorters båtvagnar kan i vissa fall bara köra i 30 km/h, medan båttrailers kan vara bromsade, obromsade och köras upp till 80 km/h. Oavsett vilka behov du har är det viktigt att du får fullkomligt klart för dig vad du behöver och vad du köper. Se helt enkelt till att den lämpar sig för dina unika ändamål. Det är också viktigt att båttrailern du köper är anpassad efter din båt. Se till att din båt får plats på trailern och att totalvikten

Båttrailer

inte är för hög för din bil att dra och för din båt. Vissa detaljer så som rullar, hjul och stolpar är viktiga att se över för att de ska vara anpassade efter din båt, för att inte riskera att skrovet skadas på grund av punktbelastning.

 

Välj en säker båttrailer
Framförallt om du köper en båttrailer begagnat är det viktigt att säkerställa att den är säker att köras på vägen. En stabil konstruktion som enkelt följer efter bilen utan att vingla är något du ska säkerställa. Tänk också på att välja däck som är anpassade efter miljön och underlaget trailern ska köras på. Tänk också på att olika slags båttrailers kan kräva olika slags körkortsbehörighet. Se till att du får köra den båtttrailer du vill köpa innan du genomför ett köp.

 

Bromsad eller obromsad båttrailer?
Eftersom det finns både bromsade och obromsade båttrailers bör du fundera på vilken variant som passar dina behov bäst. Om du köper en obromsad båttrailer får den väga 750 kilo som mest och ha en totalvikt som är maximalt halva vikten på bilen. Det kan även vara speciella regler du måste efterfölja om du vill köra en obromsad båttrailer en längre sträcka. Bromsade båttrailers är ofta mer eftertraktade och kan därmed kosta lite mer. Reglerna för att köra en bromsad båttrailer är dock mer tillåtande och trailern kan köras längre sträckor.

Categories: Båttrailer